Nakup prenosnega računalnika na obroke

Prenosni računalnik je dandanes nujna oprema za marsikoga, v vsakem primeru pa je dobrodošla pridobitev za tiste, ki se radi zadržujejo v digitalnem svetu. Res pa je, da nakup prenosnika zahteva znatno investicijo, če ne brskate ravno po najnižjem cenovnem razredu. Že prenosni računalniki zmerne zmogljivosti lahko zahtevajo investicijo, višjo od mesečne plače, za res vrhunske naprave pa je treba dlje časa varčevati. Da pa nakup prenosnika vseeno ne bi bil prevelik finančni udarec, je možno računalnik kupiti tudi na obroke, pri čemer pa navadno obstaja nekaj pogojev in omejitev. Prav tako ste pri tem odvisni od različnih dejavnikov, tako od prodajalca kot od banke, zato je vsekakor smiselno pravočasno poizvedeti, kakšni so pogoji.

Kdo in kako?

Nakup prenosnega računalnikaV večini primerov je možno nakup na obroke v celoti opraviti kar pri prodajalcu, brez obiska banke. Ker pa takšen način odplačevanja navadno velja samo za redno zaposlene in upokojence, je treba imeti s seboj določena potrdila, v večini primerov zadostuje kopija potrdila o izplačilu pokojnine oziroma plače. Nadalje so nekateri načini odplačevanja na voljo samo lastnikom določenih kreditnih kartic, kar je lahko odvisno tudi od banke – nekatere nudijo kartice, ki omogočajo obročno odplačevanje ne glede na pogoje prodajalca.

Obresti

Obročno odplačevanje pri nakupu prenosnika pomeni nižjo začetno finančno investicijo, seveda pa je treba vseeno poravnati polno ceno. Poleg tega so v mnogih primerih pri obročnem odplačevanju dodaten strošek tudi obresti, ki za nekaj odstotkov dvignejo končno ceno, res pa je, da mnogi prodajalci ponujajo tudi različne možnosti brezobrestnih obročnih plačil. Vsekakor je nujno že pred nakupom dobro razumeti pogoje in končne stroške, saj boste le tako lahko dejansko izkoristili prednosti, ki jih nudi nakup prenosnika na obroke.