Nahrbtnik ali torba za prenosnik

Prenašanje prenosnikov

Prenosniki so namenjeni prenašanju. Nekateri so veliko lažji za mobilno uporabo, drugi so narejeni za bolj stacionarno uporabo. Večji in težji prenosniki so nerodni za mobilno uporabo in težje jih je nositi naokoli, medtem ko so hibridi med prenosnikom in tablico razvili posebej za mobilno uporabo, ko pa potrebujete prenosnik, vam priklopna postaja s tipkovnico doda novo funkcionalnost. Če imate velik, zmogljiv oziroma težek prenosnik ter ga morate veliko prenašati, razmislite o torbi za prenosniki, ki ima koleščke.

Nahrbtnik ali torba za prenosnik

Nahrbtnik za prenosnikZa prenašanje prenosnikov uporabljamo nahrbtnike in torbe za prenosnike. Če nosimo prenosnik daljši čas, vam bo kvaliteten nahrbtnik ali torba za prenosnik olajšala pot. Nahrbtniki in torbe za prenosnike se razlikujejo po velikosti, obliki, barvi, materialu…, skratka je ponudba zelo široka. Velikost moramo seveda izbrati primerno našemu prenosniku. Barva in oblika sta zelo pomembna, saj bodo poslovneži uporabili čisto drugačne modele od študentov. Materiali so lahko tudi vodoodporni, kar je za nekatere zelo pomembno. Nahrbtniki imajo lahko ojačano dno, vsi (tudi torbe za prenosnike) pa imajo oblazinjene stranice, zaradi zaščite prenosnika pred udarci.

Na kaj morate biti pozorni pri prenašanju prenosnikov

Torba za prenosnikPozorni morate biti, da prenosnika ali katere od komponent ne poškodujete. Če imate možnost, naj nahrbtnik oz. torba za prenosnik ne bo na vročem (npr:na soncu v avtu), saj tako ravnanje lahko poškoduje baterijo prenosnika in tudi druge komponente. SSD diski so veliko bolj primerni za prenosnike, saj nimajo gibljivih delov kot HDD diski, ki so veliko bolj občutljivi na vibracije in tresljaje. Pozorni moramo biti tudi na “čistočo”, saj prah lahko pride v reže za hlajenje prenosnika oz. procesorja, kar lahko povzroči nevšečnosti. Priporočljivo čiščenje hladilnega sistema je enkrat ali dvakrat na leto, če pa uporabljamo prenosnik večkrat ali dlje časa v prašnih prostorih, potem je potrebno čiščenje na krajši interval (3 mesece).